L’alcalde de Xàtiva s’ha reunit de forma telemàtica amb les associacions comercials de la ciutat

L’ajuntament de Xàtiva ha decidit revocar totes les autoritzacions d’ocupació de via pública mitjançant taules, cadires i altres estris amb finalitat lucrativa, relacionades amb terrasses d’establiments públics o activitats recreatives. D’aquesta manera es revocarà també la taxa per l’aprofitament especial de la via pública, tant dels diferents establiments com del mercat no sedentari que té lloc els dimarts i els divendres, almenys mentre dure l’Estat d’Alarma que ha provocat el tancament dels establiments hostalers i els locals d’oci de la ciutat.

Aquestes taxes van ser aprovades el passat mes de febrer i en març van ser notificades als seus destinataris, acompanyades de la corresponent carta de pagament amb indicació del període d’ingrés voluntari. No obstant, però, degut a les circumstàncies de les darreres setmanes i a la incertesa de la situació, l’Ajuntament ha decidit revisar i revocar les liquidacions practicades així com estudiar l’acomodament de tarifes acord amb la situació econòmica del moment i dels propers mesos.

Les mesures de prevenció aprovades com a conseqüència del decret del 13 de març van suposar, entre d’altres, la suspensió de totes les activitats, convocatòries i actes públics al casc urbà de Xàtiva, disseminats i pedanies, així com la revocació a tots els efectes de totes les autoritzacions d’ocupació d’espais públics. Aquest fet va provocar l’anul·lació de totes les autoritzacions d’ocupació del domini públic per part de l’Ajuntament, el que inclou les cadires i les taules amb finalitat lucrativa.

L’ens municipal ha informat que una vegada es torne a la normalitat i es reòbriguen aquests establiments, es tornaran a habilitar les autoritzacions d’ocupació de la via pública i es reformularà la taxa a abonar per a l’actual exercici.

Reunió amb les associacions comercials

L’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà també s’ha reunit de forma telemàtica amb les diferents associacions comercials de Xàtiva per tal d’informar-los de primera mà de les mesures que s’estan adoptant actualment en matèria de promoció econòmica per tal de contrarestar els efectes de la Covid-19, pandèmia que està fent mossa en l’economia local com a conseqüència del tancament dels espais hostalers i comercials de Xàtiva.

Cerdà ha mantingut reunions per videoconferència amb les associacions Xàcex, Adexa i Gent del Mercat, amb la intenció de conèixer també les preocupacions i les necessitats del col·lectiu empresarial de la ciutat, el qual ha transmès les seues inquietuds.

Es tracta d’una primera presa de contacte entre la institució municipal i el teixit comercial per tal de marcar les bases del futur Pla de Reactivació Econòmica municipal, que serà una de les màximes prioritats del govern local una vegada se supere la crisi provocada per l’Estat d’Alarma que es viu actualment i que se centrarà en sectors com ara el comerç, la hostaleria i el Turisme.