El vicepresident José Pla assumeix provisionalment les funcions del càrrec

Tal com havia anunciat ja fa temps, una vegada finalitzat el procés de renovació parcial dels membres dels òrgans de govern de Caixa Ontinyent, Antonio Carbonell ha presentat la seua renúncia als càrrecs de president i de membre del Consell d’Administració de l’Entitat.

Antonio Carbonell va ser vicepresident entre els anys 2000 i 2013, i president des d’eixe moment, havent afrontat amb gran encert la crisi financera (2008-2012) que va afectar i va transformar tot el sistema bancari espanyol amb la caiguda, a més, de la pràctica totalitat de les caixes d’estalvis. A la supervivència de Caixa Ontinyent no va ser aliena, en absolut, la posició de qui era vicepresident aleshores, Antonio Carbonell, qui va apostar per la continuïtat d’un model banca diferent, social, pròxima, territorial i ubicada en unes comarques centrals valencianes de les quals és pulmó financer i motor econòmic.

En els últims anys i baix la presidència d’Antonio Carbonell, Caixa Ontinyent ha afrontat la seua transformació digital que, a diferència d’altres entitats, conjuga amb els serveis tradicionals a través de les oficines.

La renúncia d’Antonio Carbonell deixa vacant la presidència de Caixa Ontinyent les funcions de la qual exercirà, fins a l’elecció de nou president per part del seu Consell d’Administració, previsiblement en uns dies, el vicepresident José Pla Barber, també vinculat a la Caixa per la seua pertinença al Consell d’Administració des de l’any 2000, en el si del qual ha exercit diversos càrrecs.

José Pla és doctor en Ciències Econòmiques amb premi extraordinari de doctorat i certificat europeu, catedràtic d’Organització d’Empreses de la Universitat de València i investigador associat del “John Dunning Center” de la University of Reading.