Aquesta opció romandrà a la disposició de la ciutadania fins a finals de setembre

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha anunciat que a partir de dem, dimarts 7 de setembre, els 133 punts de vacunació massiva que hi ha distribuïts per tota la Comunitat Valenciana, començaran a immunitzar a la població sense necessitat de cita prèvia. 

Segons ha manifestat la consellera, “aquest procés d’immunització oberta romandrà a la disposició de la ciutadania fins a finals de setembre, que posarem fi a la campanya d’immunització en els grans espais. A partir de llavors, les persones que encara no s’hagen vacunat podran acudir als centres de salut”. 

Barceló ha indicat que “l’objectiu establit era aconseguir el 70% de població major de 12 anys vacunada amb pauta completa el dia 9 d’octubre i, hui dia, ens trobem amb una taxa del 80% de la població a vacunar amb la pauta completa”. 

De fet, en poc més d’un mes s’han administrat 1,6 milions de vacunes, la qual cosa suposa una mitjana de quasi 42.000 dosi inoculades cada dia durant el període estival. Així mateix, des de l’inici de la campanya de vacunació ja s’han inoculat més de 7,1 milions de dosis. 

Quant al pròxim inici del curs escolar, un de cada dos alumnes de la Comunitat Valenciana majors de 12 anys iniciarà les classes amb la pauta completa de vacunació. Així mateix, “les classes començaran amb tots els alumnes protegits amb almenys una pauta” ha assenyalat la consellera. 

A més, a les dues setmanes d’iniciar el curs està previst que el 80% dels escolars majors de 12 anys estiga totalment protegit. Per tant, la consellera ha afirmat que “serà un curs segur, que s’ha planificat des de salut pública, seguint els protocols elaborats pel Govern, i juntament amb la Conselleria d’Educació.