Els orientadors xativins es pengen fins a sis medalles

El dissabte 22 d’abril, el CAX Orientació  es desplaçava a la ciutat d’Elx per a participar en la 2ª prova de la Lliga Autonòmica (LACV) que transcorria per les instal·lacions del Campus de la Universitat Miguel Hernández. Aquesta prova va estar organitzada pel Club Orientació Sant Joan d’Alacant que celebra enguany el 30 aniversari de la seua creació.

Fins a 21 orientadors xativins participaren en el 2ª LACV. El mapa del Campus d’Elx de la Universitat Miguel Hernández es caracteritzava per l’existència de nombrosos edificis envoltats d’àmplies zones enjardinades i la presència d’algunes zones d’antigues hortes amb un desnivell escàs que permetia una velocitat de carrera alta.

El CAX Orientació aconseguia uns grans resultats amb sis medalles. Una d’or, per a Paco Aragón (M-45); tres de plata, per a Vera Aragón (F-12), Vicent Vercher (M-45) i Maria Herrero (Open Taronja); i dos de bronze, per a Martin Aragón (M-12) i Edu Sanchis (M-21A).

Altres resultats dels orientadors del CAX van ser: en la categoria F-45, Domi Fraile arribava en 4ª posició i Neus Carboneras en 6é lloc; en F-21B, Lucia Cucarella entrava en 6ª posició; en M-12, Arnau Benito passava per meta en 5é lloc; en M-21A, Pepe Prats ocupava la 7ª plaça i Oscar Barberà no puntuava després d’una errada; en la categoria M-21B, Carles Llopis finalitzava en 5ª posició, Paco Benito en la 10ª i Edu Reig entrava en la 13ª; en M-45, Carles Sánchez entrava en la 8ª posició. En Open Groc, Aitana Benito, Inés Aragón, Alba Prats, Èric Sánchez i Asier Vercher feien la prova junts i arribaven a partir de la 9ª posició.

Encara que els resultats són provisionals, el CAX Orientació ha aconseguit més de 760 punts en la prova il·licitana, la qual cosa li permet mantenir-se en la cinquena plaça de la classificació de la LACV. 

Trofeu Aragó d’Orientació, 6ª prova de la Lliga Espanyola

Sense temps per a descansar, els dies 29 i 30 d’abril i l’1 de maig, el CAX Orientació està preparant la seua propera eixida per a participar en la 6ª prova de la Lliga Espanyola d’Orientació (LEO) que es disputarà per terres aragoneses de la província de Terol. En concret, es disputaran fins a cinc proves, una de Llarga distància, dos de Mitja distància i dos sprint, un dels quals es farà per la nit. Fins 23 orientadors xativins participaran en algunes de les proves que transcorren per les poblacions d’Orihuela del Tremedal i Bronchales.

L’objectiu que es marquen des del CAX Orientació per aquesta 6ª prova de la LEO és obtenir uns bons resultats que li permeta somiar amb l’ascens ja que a la següent jornada de la LEO (7ª prova) el club no es podrà desplaçar, ja que es disputarà a la localitat portuguesa de Penamacor. En l’actualitat, el CAX Orientació ocupa la tercera posició de la 3ª Divisió LEO i lluitarà per finalitzar en 2ª posició després de participar en les proves aragoneses.

Lliga Escolar Local de l’Esport d’Orientació 2022/2023

I per al mes de maig, el CAX Orientació està preparant la tercera prova de la Lliga Escolar Local de l’Esport d’Orientació 2022/2023 que serà el dissabte 13 de maig de 2023 en el CEIP Jacint Castanyeda. A més a més, aquesta prova també serà vàlida per a la Lliga Escolar Intercomarcal d’Orientació de València.