La prova tindrà dues mànegues de 38 i 64 kilòmetres

Aquest dissabte els carrers d’Aiacor acolliran la tradicional prova ciclista coneguda com “la carrera del pernil”. En la que serà la vint-i-quatrena edició, la principal novetat és el desdoblament de la prova en dues mànegues i l’equiparació de premis per a promoure la participació en la categoria femenina. 

El Trofeu Festes Majors d’Aiacor memorial Ricardo Tormo que organitza La Penya Ciclista La Forca en col·laboració amb l’Ajuntament de Canals s’avança aquest any una setmana, al 17 de setembre. La primera de les mànegues, de 38 kilòmetres i amb les categories Femenina i Master 50 i 60, començarà a les 16.00 hores. La segona, de 64 kilòmetres i amb les categories Juniors, Sub 23, Elite i Master 30 i 40, s’iniciarà a les 17.30 hores. 

Aquesta edició doblarà el nombre de pernils que s’entreguen cada any com a premi als primers classificats i que li donen a la prova la denominació de “carrera del pernil”. A més a més es repartiran 3 trofeus per categoria. 

Una altra novetat per a aquest any és la modificació del circuit, que per primera vegada serà urbà. S’espera que al voltant de 150 ciclistes participen en la prova.