L’exposició del ninot podrà visitar-se a la Sala d’exposicions de la Casa de Cultura fins al pròxim 15 de març

Ahir de vesprada, una bona part del col·lectiu faller de Xàtiva es va donar cita en l’Albereda per a participar en l’acte per la igualtat i contra la violència de gènere que va tindre lloc a la porta de l’Ajuntament a les 19.45 h i, posteriorment van acudir al pati de la Casa de Cultura per a l’entrega dels premis i la inauguració de l’exposició del ninot. 

La secretaria de la Junta local Fallera, Iolanda Pérez, després de llegir les corresponents actes, va donar compte dels diferents premis per modalitats i seccions. En el lliurament dels banderins van participar les falleres majors de Xàtiva i els seus acompanyants, els membres de la Junta Local fallera, la regidora de cultura festiva, Maria Beltran, i l’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà. 

El premi millor somriure, patrocinat per la clínica Clivadent, va ser per a la falla Tetuan Porta de Sant Francesc. Pel que fa a les maquetes, el 3er premi va ser per a Joan Ramon Jiménez, el 2n per a Sant Jaume, i el 1er premi, per a Sant Jordi. 

Els premis al millor ninot infantil va ser els següents: 

En la Secció tercera, 3er premi per a El Cid Plaça de la Trinitat, el 2n, per a Verge del Carme, i el 1er premi per a Joan Ramon Jiménez. 

En la Secció segona, 3er premi per a Sant Jaume, 2n premi, per a Sant Feliu, i 1er premi, per a Murta Maravall. 

En la Secció primera, 3er premi, per a República Argentina, 2n premi per a Sant Jordi, i 1er premi per a Molina Claret. 

I en la Secció especial, 3er premi per a Raval, 2n premi per a Ferroviària, i 1er premi per a Abu Masaifa. 

El premi al millor ninot de Xàtiva infantil 2024, va ser per a Molina Claret Els premis al millor ninot va ser els següents: 

En la Secció tercera, 3er premi per a Corts Valencianes, 2n premi, per a Passeig Cardenal Serra, i 1er premi per a El Cid Plaça de la Trinitat. 

En la Secció segona, 3er premi per a Sant Feliu, 2n premi per a Benlloch Aleixandre VIé, i 1er premi, per a Joan Ramon Jiménez. 

En la Secció primera, 3er premi, per a Molina Claret, 2n premi, per Sant Jaume, i 1er prem, per a Sant Jordi. 

I en la Secció especial, 3er premi, per a Raval, 2n premi, per a Ferroviària, i 1er premi, per a Abu Masaifa 

El premi al millor ninot de Xàtiva 2024, va ser per a Abu Masaifa. 

L’exposició del ninot podrà visitar-se a la Sala d’exposicions de la Casa de Cultura fins al pròxim 15 de març.