Les entrades ja estan a la venda i s’estan venent a molt bon ritme

Vicent Torrent, Maria Arnal i Marcel Bagès, Quimi Portet, Òscar Briz, Neus Ferri, Ana Zomeño i Pepa Cases són els noms de la sisena edició del Festival Música i Lletra, Xàtiva cançó d’autor 2022, que se celebrarà d’ací a poques setmanes, del 20 de maig al 3 de juny, en diversos espais de Xàtiva.

El festival que es consolida com una cita ineludible de qualitat a preus populars. Com sempre el MiL busca ser aparador de la cançó d’autor perquè les persones que vinguen als concerts s’emocionen amb els artistes que ja coneixien, però s’atrevisquen també a sentir-ne de nous. El Festival Música i Lletra està organitzat per Cultura de la Generalitat, mitjançant l’Institut Valencià de Cultura, i l’Ajuntament de Xàtiva, amb la direcció artística del músic, Feliu Ventura. Les entrades ja estan a la venda i s’estan venent a molt bon ritme.

A la presentació, celebrada ahir a l’exconvent de S. Domènec, la directora adjunta de Música i Cultura Popular a l’Institut Valencià de Cultura, Marga Landete, va explicar que “La cançó d’autor s’ha transformat i reconvertit en els últims anys, enriquint-se amb una amplíssima gama de sonoritats i formes expressives i el festival Música i Lletra de Xàtiva n’és un immillorable aparador, on el present i el futur estan ben representats. Des de l’Institut Valencià de Cultura portem uns anys fent una decidida aposta per aquest festival, la seua ubicació i el seu format”.

La regidora del Gran Teatre de Xàtiva, María Beltrán, va afegir que: “L’ajuntament de Xàtiva torna a apostar pel Festival Mil, enguany ja amb plena normalitat. A més, afegim un espai més al Gran Teatre i Sant Domènec, com són els Jardins del Palasiet, per a fer més extensiu el festival”. També, va anunciar que s’està instal·lant un nou equip de sonorització al Gran Teatre que, molt probablement, s’estrenarà amb el primer concert del festival.

Per a Feliu Ventura, el director artístic del festival: “Les cançons no canvien el món, però sí acompanyen a les persones que el transformen cada dia. Per això, la gent ha de tenir accés a escenaris amb programació de qualitat, en la nostra llengua, també, amb dones als escenaris, i a preus accessibles. És el seu dret. I això intentem fer al MiL”.

Enguany, el lema del festival és “Aspirem a l’alegria” inspirat en un aforisme de Joan Fuster en l’any del centenari del seu naixement. L’il·lustrador resident a Xàtiva, Carles UbeEfe, ha estat l’encarregat de dissenyar el cartell.

L’edició torna a oferir preus populars, amb entrades anticipades a 10 €, i 1 € per als menors de 12 anys acompanyats; i ha esdevingut plataforma de llançament de nous talents a través del MiL Descobreix: V certamen de Joves Cantautors que repartirà 2.700 € en premis per a autors no editats. L’entrega dels premis la presentarà Pepa Cases que també oferirà un concert. La gala serà amb entrada lliure amb invitació.

En els darrers anys, el MiL s’ha consolidat com el festival de referència de la música d’autor, sempre amb exponents de diversos estils i llengües, sense perdre de vista el servei públic i propiciant un espai per al discurs crític propi de la cultura viva.