L’associació pretén visibilitzar les dones artistes de totes les èpoques i de tots els moviments artístics

L’acte va tindre lloc al Museu de l’Ensenyança, i va comptar amb les ponències d’Anna Navarro Ojeda, llicenciada en història de l’art i màster en museologia i gestió del patrimoni; amb Montse Amorós Giménez, llicenciada en història de l’art i amb màster de professorat; i amb Zuriñe de Carranza, llicenciada en conservació i restauració de béns i amb màster de restauració i professorat. 

L’associació “La Roldana”, segons recull al seu manifest, pretén visibilitzar les dones artistes de totes les èpoques i de tots els moviments artístics, contar una història de l’art més completa que incloga les dones artistes no com a figures aïllades sinó dins del mateix context històric-artístic, crear referents femenins i incloure les artistes en el temari educatiu per impulsar així una igualtat real i actual que reconega el valor de les obres per la seua qualitat artística i no pel gènere o la vida personal. 

La plataforma, que compta amb pàgina web, ofereix la possibilitat, a tota persona interessada, d’associar-se per a col·laborar en el projecte i participar amb veu i vot. Escoltem a la regidora d’educació, dona i igualtat de l’Ajuntament de Xàtiva, Amor Amorós: