La startup valenciana, ha obtingut recentment les certificacions ISO 9001 i 14001

ADN Canino inaugura demà dijous, a les 12.30 hores, en la seua seu de la plaça de Santa Ana de Xàtiva el primer laboratori de biologia molecular veterinària dedicat exclusivament a Espanya a la custòdia, tractament i anàlisi de censos genètics d’animals. 

La startup valenciana, que ha obtingut recentment les certificacions ISO 9001 i 14001, ja processa des de la capital de la Costera les mostres de saliva de més de 150.000 gossos genotipats en 90 municipis de l’àmbit nacional, com a suport per al funcionament del seu mètode de registre genètic caní, en col·laboració amb ajuntaments i amb més de 500 clíniques veterinàries i 600 veterinaris col·legiats. Segons l’estimació de la mercantil, en tres anys ADN Canino ha afavorit la creació de 1.000 ocupacions directes i indirectes. Màlaga va ser la primera gran ciutat europea que va implantar aquest sistema. 

El mètode ADN Canino, en paraules del seu CEO, Enrique Perigüell, és ara, “el més fiable per a l’erradicació dels excrements de gossos dels carrers, així com per a la identificació dels qui incorren en el delicte de maltractament o abandó de l’animal”. De fet, l’empresa ha realitzat més de 8.000 mostres de femta procedents de la via pública, amb el resultat de, almenys, 1.500 identificacions positives. 

Amb les dades que maneja ADN Canino, per cada 10.000 gossos, “trobem un 10 % de propietaris incívics que no recullen les deposicions dels seus cans”. Com cada gos deixa en carrer una mitjana de dos excrements al dia, “per cada 10.000 gossos tenim oblidats uns 2.000 excrements diaris en les voreres de les nostres ciutats”. 

A la inauguració del laboratori assistirà l’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà, la regidora de Gestió de Residus i Neteja Viària, Maria Beltran, el president de l’Associació d’Empresaris de Xàtiva i la Costera, Adexa, Diego Fuentes, el CEO d’ADN Canino, Enrique Perigüell, representants de la Cambra de Comerç de València i del Col·legi Oficial de Veterinaris de València.