La demolició de l’antic edifici l’any 2011 per problemes d’aluminosis en els materials de construcció que feien impossible la seua rehabilitació

El director general de Conservació i Manteniment d’ADIF, Ángel Contreras i el subdirector de Manteniment d’Infraestructures Est, Fernando Ugena van anunciar divendres passat la licitació al mes de juny i la posterior construcció de la nova estació i que tot aquest projecte està inclòs al Pla de Rodalies aprovat pel Consell de Ministres, la qual cosa garanteix econòmicament la inversió necessària. D’aquesta manera, segons el govern municipal, es posa fi als anys de lluita i queixes per part del municipi per comptar amb una estació de tren digna, decent i adequada.

Després de la demolició de l’antic edifici l’any 2011 per problemes d’aluminosis en els materials de construcció que feien impossible la seua rehabilitació l’Alcúdia de Crespins continua amb barracons i sense aquesta instal·lació, però, com va explicar l’alcalde, Pepe Garrigós, hui podem començar a dir que “hi ha llum al final del túnel”.

Garrigós, també va assenyalar que ara van a iniciar-se la redacció del projecte, la licitació i les obres de la nova estació, un procés que pot allargar-se, però que culminarà amb el nou edifici.

El vicealcalde, Roberto Granero, va destacar que “S’ha donat un pas molt important per a aconseguir la nova estació. La inclusió de la intervenció en el Pla de Rodalies garanteix econòmicament la inversió necessària. Una magnífica notícia que ens permetrà ser una estació de referència per a la Costera i comarques veïnes”.

L’anunci es va fer a la reunió celebrada el divendres passat al Saló de Plens de l’Ajuntament de l’Alcúdia de Crespins, on també van estar presents, la directora general d’Obres Públiques de la Generalitat Valenciana, Roser Obrer, i la Gerència de Renfe.

A més, s’ha creat una comissió de seguiment en la qual estaran representades les tres administracions Renfe/ADIF, Generalitat Valenciana i l’Ajuntament de l’Alcúdia de Crespins, i que començarà a reunir-se a la setmana que ve.