Amb un pressupost d’1.415.378,42 € el projecte definirà tant la construcció d’un nou edifici de viatgers com la remodelació i ampliació de la platja de vies 

Adif ha adjudicat el contracte per a la redacció de l’estudi d’alternatives i dels projectes bàsic i constructiu de la remodelació i construcció de l’estació ferroviària de l’Alcúdia de Crespins. 

Amb un pressupost d’1.415.378,42 euros, IVA inclòs, la Unió Temporal d’Empreses integrada per les companyies Peyco, Velber Projectes Tècnics i Surely Consulting definirà tant la construcció d’un nou edifici de viatgers com la remodelació i ampliació de la platja de vies d’aquesta estació. 

Tot això amb l’objectiu d’augmentar la capacitat i fiabilitat de l’explotació ferroviària i oferir majors estàndards de seguretat, modernitat i accessibilitat per als i les usuàries del ferrocarril d’aquest municipi de la comarca de la Costera. També es pretén donar resposta al previsible augment de la demanda i increment de les circulacions. 

L’actual estació està situada en la línia d’ample ibèric València-Xàtiva, en la línia C2 de la xarxa de Rodalia de València. La seua remodelació forma part de les millores previstes en aquesta línia, destinades a la canalització del trànsit ferroviari en ample ibèric que actualment circula pel traçat Xàtiva-la Encina que serà condicionat per al trànsit exclusiu de trens d’ample estàndard. 

Per una banda, el contracte definirà un nou edifici de viatgers, que inclou el disseny d’andanes, marquesines, un pas entre andanes a diferent nivell, els accessos a l’edifici, zones d’aparcament i obres complementàries. Per altra banda, també està prevista la remodelació i ampliació de la platja de vies de l’estació a les condicions del futur flux de trànsit ferroviari. 

Els treballs inclouran també aixecament topogràfic de l’àrea afectada, informes tècnics, anàlisis d’edificacions existents, integració ambiental i estudis acústics i de sostenibilitat. 

Per al govern de l’Alcúdia de Crespins es tracta d’una magnífica notícia que permetrà, en un futur pròxim, tindre unes instal·lacions del segle XXI amb totes les prestacions necessàries i demandades per la ciutadania. Una estació de rodalia que donarà servei als veïns del municipi, i les comarques de la Costera, Canal de Navarrés i Vall d’Albaida. 

Tant l’alcalde, Pepe Garrigós, com el vicealcalde, Roberto Granero, han ressaltat el treball fet en aquesta legislatura perquè l’Alcúdia de Crespins compte amb una estació digna i moderna.