La fira començarà el proper dilluns 28 de setembre i es prolongarà fins al dissabte 3 d’octubre

S’ha presentat a l’Ajuntament de Xàtiva una nova edició de la tradicional Fira Outlet i comercial que organitza l’Associació comercial ADEXA, tot i que s’ha hagut d’adaptar a les circumstàncies i modificar el seu desenvolupament, degut a les recomanacions sanitàries i de seguretat provocades per la pandèmia.

La Fira amplia els seus dies començant el proper dilluns 28 de setembre fins el dissabte 3 d’octubre i les persones interessades hauran d’acudir a l’establiment, que en aquesta edició participaran un total de 58 comerços, 54 dels quals seran de Xàtiva, a més d’haver-se adherit tres comerços de Canals i un del Genovés.

La presidenta de la secció de comerç d’Adexa, Maria José Díaz Patiño, ha explicat que donades les circumstàncies no poden ocupar l’Albereda am bel comerç, per això s‘ha buscat una alternativa que va en la mateixa línia que la que es va prendre a la Fira de l’Automòbil d’Adexauto.

L’Alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà, ha declarat al respecte que el comerç de Xàtiva és un dels motors econòmics de la ciutat, per la qual cosa assegura que el fet de participat en aquest nou format de la Fira, sens dubte indica l’ànim i la voluntat manifesta de superar aquesta situació entre totes i tots, al temps ha indicat estar preocupats per la situació, però també ocupats en resoldre el problema d’una manera conjunta.

Com a novetat, en aquesta edició s’han ampliat els sectors participants atès que el desenvolupament logístic és més fàcil i senzill de realitzar. Participaran establiments de calçat, roba i complements, roba de xiquets, òptiques, corseteries, llibreries, papereries, joieries, decoració, reformes, mascotes, tecnologia, esports i salut -comptant amb clíniques dentals, podològiques i de nutrició. «Com veieu és un ventall molt ampli de comerç i de possibilitats, atès que Adexa és una associació multisectorial», ha exposat Maria José Díaz Patiño, al temps que ha fet una crida a la ciutadania «per a conscienciar-los de que ara més que mai el comerç local, que és el que dona vida als carrers, necessita dels seus veïns i veïnes».

Finalmet, l’alcalde Roger Cerdà ha recordat el treball que s’està realitzant amb els comerços mitjançant el programa «Reactivem Xàtiva» per tal de contrarestar la pandèmia, amb ajudes per a material sanitari, i especialment amb el programa de Bons Locals al Consum, dels quals ja s’ha consumit el 80%. Cerdà ha incidit en que ja està preparant-se una segona edició d’aquesta campanya, que es donarà a conèixer pròximament, però ha avançat que es destinaran 300.000 euros municipals.