Roberto Alonso es proclama campió de la Copa d’Espanya Júnior Cofidis

Després de cinc proves disputades, la Copa d’Espanya Júnior Cofidis va arribar a la seua fi passat dissabte a Xàtiva on Abel Rosado es va emportar la victòria parcial i Roberto Alonso, després d’arribar tercer en línia de meta, es va proclamar campió de la competició.

El I Trofeu Falles de Xàtiva va començara a les 10.30 del matí d’una manera molt activa. De fet, en el port de Serragrosa, de tercera categoria, i situat a 20 quilòmetres de l’inici, es produïa la primera escapada del dia. Antonio González (Eolo Kometa), Jaume Guardeño (Bathco), David Peñaranda (UCV Bikesports) i Alejandro Belijar (Sanse) anaven a formar un grup al qual abans de la pujada al Portixol, a 45 quilòmetres de meta, s’unia Jorge García (Entrenamientociclismo). Aquests cinc escapats van iniciar l’ascensió al Portixol, de segona categoria amb 50 segons d’avantatge amb el pilot, però els homes del Teika, amb el moixentí Pau Martí al capdavant, van treballar per a neutralitzar l’escapada en plena ascensió.

Després de coronar el port, a 45 quilòmetres de meta, es va formar un grup amb huit corredors, tres d’ells procedents de la fugida anterior. A Antonio González, Jaume Guardeño i Alejandro Belijar, es van sumar Roberto Alonso i Estanis Calabuig (Bathco); Pau Martí i Abel Rosado (Teika) i Jesús García Rabadán (El Nieto del Lobo). Aquests huit ciclistes van començar la baixada del Portixol al capdavant de carrera amb Pau Martí i Roberto Alonso com a favorits per a emportar-se la victòria. No obstant això, mancant 20 quilòmetres de meta, Abel Rosado juntament amb Adrián Fajardo, que havia contactat en la baixada, van decidir saltar del grup i emprendre el camí de meta. Ja en les rampes de Serragrossa, el campió valencià va tindre un ritme més fort i va traure de punt al seu rival, quedant-se en solitari en l’ascensió. Per darrere, el gran grup va anar neutralitzant en l’últim port als corredors, mentre Rosado, amb una renda de 40 segons, iniciava la baixada fins a Xàtiva, on va entrar en solitari.

A 26 segons del guanyador entrava el grup, amb Pau Martí i Roberto Alonso disputant-se la segona posició, que finalment va caure de costat del del Teika, però amb la felicitat per a Alonso ja que aquest lloc li valia per a emportar-se l’anhelat mallot de campió de la Copa d’Espanya Júnior Cofidis 2021.