El control es durà a terme els dissabtes del mes de maig en horari de major afluència 

Passat divendres, l’Ajuntament de Xàtiva va informar de les mesures acordades a fi de procurar unes condicions òptimes per al desenvolupament de l’activitat dels establiments d’oci de la plaça del Mercat i carrers adjacents. El passat dissabte 1 de maig es va produir una afluència desmesurada de públic a aquesta zona d’oci, provocant una situació indesitjable per a totes i tots, des del punt de vista de la seguretat sanitària.

Davant aquesta situació, l’Ajuntament de Xàtiva va posar en marxa diverses mesures que van començar a dur-se a terme passat dissabte. Durant els dissabtes del mes de maig, inicialment, es durà a terme un control del número de persones que podran accedir a la zona del Mercat i carrers adjacents, en horari de major afluència de públic. 

Per tal de fer efectiu aquest control d’aforament, s’habiliten dos punts d’entrada i eixida; un situat al carrer Pi i un altre situat al carrer Matilde Ridocci. Residents, clientela de comerços i clientela de restaurants amb reserva prèvia tindran prioritat d’accés.

A més a més, es comprova el compliment de les mesures de seguretat establertes per l’autoritat sanitària, com ara portar mascareta; evitar que el consum es produïsca enmig del carrer, fora de les zones degudament delimitades, havent-se de produir aquest amb la clientela asseguda en terrassa o en taula interior; vetlar per a que no se servisca a les barres dels establiments o evitar que es deambule per la zona de manera inadequada, entre d’altres. Per tal d’aplicar aquestes mesures, s’ha establert un reforç dels efectius policials destinats a l’efecte, que seran distribuïts en diverses patrulles dels distints cossos policials que operen a la ciutat i que seran els encarregats de comprovar el compliment d’aquestes mesures.