La tercera edició de la fira, que se celebra entre el 17 i el 19 d’octubre, commemora el centenari de la Cooperativa Campoenguera i inclou tastos, tallers infantils, visites guiades i música en directe

La Diputació de València va presentar ahir la tercera edició de la Fira de l’Oli d’Énguera, una edició especial perque enguany es celebra el Centenari de Campoenguera Cooperativa, tot un referent en la producció d’oli d’oliva verge extra de màxima qualitat.

La fira se celebrarà els dies 17, 18 i 19 d’octubre a la localitat d’Enguera, a la Canal de Navarrés. El programa inclou activitats per a tots els públics: concursos, tallers infantils, showcookings, tastos d’oli, vi i cervesa, rutes senderistes, visites guiades, música en directe i visites a una almàssera per conéixer de prop el procés d’elaboració de l’oli.

L’alcaldessa d’Énguera, Matilde Marín, va agraïr el recolzament institucional, de la Diputació, que permet implicar tot el poble i posar en valor l’oli d’oliva com a motor econòmic i cultural.

Entre les activitats més esperades, destaca el II Concurs AOVE d’escoles de cuina, centrat en les tapes, a més de tastos, concerts, tertúlies gastronòmiques i rutes per la Via Ferrata, el Castell i el poblat iber.

Diumenge, la fira es tancarà amb un bingo musical a l’Escenari Principal. Totes les persones interessades poden inscriure’s prèviament a les activitats a través del web feriadelaceite.es.