Cinqué lloc per a Thomas i Selenia en el Bahrain ParaBadminton International 2023

Dissabte passat 20 de maig nou esportistes del Club Bàdminton Xàtiva de les categories Sub-15, Sub-17 i Sub-19 es van desplaçar fins a la localitat d’Énguera on es va disputar el Màster Autonòmic de les categories Sub-15 i Sub-19.

El Màster Autonòmic va reunir un total de cinquanta esportistes en el Pavelló Jaime Alegre en una jornada que es va estendre des de la 9.00h fins a les 17.00h.

Iniciem el nostre resum amb la categoria Sub-15 on en la prova d’individual femení l’esportista Martina Molina va aconseguir la medalla de plata. La xativina va quedar enquadrada en el grup B on va protagonitzar la sorpresa de la jornada en guanyar a l’esportista local Leyre Simón, cap de sèrie número dos del torneig i favorita per a estar en la final. Va ser una trobada de 40 minuts de duració on la jugadora del C.B Xàtiva va començar molt forta per a aconseguir imposar-se en el primer set per 21-18, la resposta de la local no es va fer esperar i Leyre es va anotar el segon per un claro 14-21. Ja en el tercer set Martina es va mostrar molt sòlida en defensa obligant a la enguerina a arriscar amb les seues golpeos i propiciant els errors de la mateixa que li van permetre tancar el partit amb 21-15 al seu favor. La final la va disputar enfront de l’esportista del C.B Asp, Sara Llopis (filla del xativí i olímpic Sergi Llopis) enfront de la qual malgrat la lluita de Martina no va poder fer res imposant-se Sara per 21-6 i 21-7.

En l’apartat masculí Xavi Roca, Alexis Piñero i Meshack Martínez no van poder superar la fase de grups, però Feliu Terol si va aconseguir la victòria en tots els partits del seu grup per a accedir a les semifinals on es va mesurar a Felix Sanz (que finalment seria el campió) que el supere en dos sets per 21-11 i 21-9 deixant al xativí amb el bronze.

No deixem l’apartat masculí per a centrar-nos en la prova de dobles on els esportistes xativins es van disputar la segona i tercera plaça en una trobada que va enfrontar a Meshack Martínez i Alexis Piñero amb la parella formada per Xavi Roca i Diego Gazquez (C.B Shuttle La Nucia) un dur enfrontament que s’allargue fins als 35 minuts i on Xavi i Diego s’imposen en el primer set per 15-21, però que Meshack i Alexis van saber no perdre la calma i treballar per a remuntar en els dos següents en imposar-se per 21-16 i 21-17 fent-se amb la plata i relegant al bronze a Xavi i Diego.

Tanquem la categoria Sub-15 amb el dobles mixt on Martina Molina i Feliu Terol es van haver de conformar novament amb la segona plaça del grup després de repetir-se la història de sempre contra la parella del C.B Teulada formada per Elias Ivars i María Magdalena Ortolá. Els xativins van començar forts per a imposar-se amb claredat en el primer set per 21-13. Els jugadors de Teulada responien amb un 14-21 en el segon set. I novament tornàvem a disputar un partit a tres sets, on la igualtat va ser molt gran fins als últims ral·lis on Elias i Mª Magdalena s’imposaven por18-21 deixant als xativins en segona posició. Això va fer que l’encreuament de semifinals anara contra el parell cap de sèrie formada per Leyre Simón i Lucas Valles que es van imposar per 21-12 i 21-16 deixant amb el bronze als xativins. Finalment, la parella formada per Lucas i Leyre es proclamaria campiona del Màster.

Donem pas a la categoria Sub-19 on tres dels quatre representants eren de la categoria Sub-17 i amb les absències dels habituals David Polop i Maria Sanz centrats en la preparació dels exàmens de les proves d’accés a la universitat.

En la prova d’individual masculí els germans Cims, Marcos i Jesús, van quedar classificats en segona posició dels seus respectius grups, realitzant molt bones trobades enfront d’esportistes d’una categoria superior. En l’apartat femení Andrea Orquín conseguia també la segona plaça del grup cedint tan sols enfront de la enguerina Nuría Martínez.

Passem a les proves de dobles on la parella formada per Vicent Molina i Ginés Vallés (C.B Teulada) va superar sense dificultats les tres trobades de la fase de grups per a obtindre la passada al quadre final. En el grup B els germans Cims es van disputar la passada enfront de Juan Pablo de Siano i Pau Muñoz en un partit on Pau i Juan Pablo es van apuntar en primer set per un ajustat, 21-17. El segon set va transcórrer d’igual forma, però en aquesta ocasió els xativins van ser més sòlids en els ral·lis decisius i van aconseguir forçar el tercer set després d’imposar-se per 25-27. Després de 41 minuts de trobada i en un tercer set on els xativins van incórrer en massa errors en plantejar el seu joc, Pau O J.Pablo es van fer amb el set per 21-9.

La final enfronte a Vicent Molina / Ginés Vallés i a J.Pablo de Siano / Pau Muñoz en una trobada en el qual Vicent i Ginés no van tindre massa dificultats per a apuntar-se el primer set per 21-15 i que tal vegada aqueixa facilitat els va fer relaxar-se i disputar dos sets més de gran igualtat que van caure del costat contrari, 17-21 i 19-21, perdent l’or.

Tanquem amb l’or en la prova de dobles mixt on Andrea Orquín i Vicent Molina després de superar a totes les parelles del grup sense cedir cap set en tots ells, pese que els partits es van disputar amb marcadors molt ajustats.

Cinqué lloc per a Thomas i Selenia en el Bahrain ParaBadminton International 2023

Del 17 al 23 de maig els esportistes del Club Bàdminton Xàtiva Thomas Wandschneider i Selenia Pla es van desplaçar fins a la localitat d’Al-Manama a Bahrain per a participar en l’edició de 2023 del Bahrain ParaBadminton International que va reunir un total de 364 esportistes de 44 països.

Els jugadors del C.B Xàtiva van participar en la prova de dobles masculí WH1-WH2 en el cas de Thomas i en la d’individual femení SL4 i dobles femení SL3-SU5 per part de Selenia.

Comencem la nostra crònica amb Thomas Wandschneider que al costat del seu company Rick Cornell Hellmann van partir com a cap número dos del torneig i van aconseguir classificar-se com a segons del grup B, aconseguint l’accés a la fase final. En huitens de final es van mesurar a la parella malaia formada per Noor Azwan Noorlan i Muhammad Ikhwan Ramli, als quals aconseguien véncer després de més d’una hora de trobada i tres sets per 21-17, 15-21 i 21-8. Pròxima ronda de quarts de final enfront del duo coreà Choi Jungman i Korkim Jung Jun que es van imposar per un doble 21-14 deixant en aquesta ocasió a l’esportista alemany del C.B Xàtiva fora del podi.

D’altra banda, en aquesta ocasió es va comptar amb la presència de Selenia Pla Mompó que va participar per segona vegada en un torneig de caràcter internacional, i primera vegada que el cap a fora d’Espanya. La jove esportista xativina va viatjar amb l’objectiu de continuar guanyant experiència en aquestes proves del circuit mundial on té ocasió d’enfrontar-se a més esportistes i d’aquesta manera continuar amb la seua progressió esportiva.

En la prova de dobles femení SL3-SU5 va formar parella al costat de l’esportista de la delegació peruana Jenny Ventocilla, quedant enquadrades en el grup C on van aconseguir la segona plaça del grup i amb això el passe a la fase eliminatòria del torneig. En quarts de final es van enfrontar a la parella índia composta per Parul Dalsukhbhai Parmar i Shanthiya Viswanathan en una trobada on la major experiència de les índies es va fer palesa i van tancar el passe a la semifinal amb un doble 21-10.

Finalitzem la crònica amb la prova d’individual femení on Selenia Pla ho va tindre més complicat i no va aconseguir guanyar cap de les trobades del grup B, però que va fer una bona faena en els tres partits disputats i que li van servir per a acumular experiència a un nivell superior al del Circuit Nacional i que li permetrà continuar millorant.

En resum, dos cinquens llocs per als esportistes xativins. En el cas de Thomas queda prop del podi al qual ens té tan acostumats i el cas de Selenia un gran èxit i l’inici del camí que desitgem que seguisca.    

II Concentració Territorial Se Busca Campeón

La jornada del passat diumenge 21 de maig estava reservada per a la II Concentració del programa de tecnificació esportiva Se Busca Campeón que porta en marxa des del 2006 per part de la Federació Espanyola de Bàdminton i les Federacions Territorials.

Els esportistes del Club Bàdminton Xàtiva Meshack Martínez i Alexis Piñero van ser els triats per a participar en aquesta jornada que es va desenvolupar de 10.00h a 13.00h en les instal·lacions del Centre de Tecnificació Esportiva situades a Alacant. La concentració va comptar amb la participació de 22 esportistes de 12 clubs de la Comunitat Valenciana.

Al llarg de les tres hores d’entrenament els esportistes van poder entrenar diferents aspectes tècnics i tàctics de les proves d’individuals i van comptar amb l’ajuda dels diferents tècnics dels clubs presents.