L’Ajuntament de Xàtiva ha iniciat l’expedient de les actuacions preparatòries per a l’adquisició de 15 nous desfibril·ladors

Els monitors i conserges de les instal·lacions esportives de Xàtiva realitzaran una sèrie de sessions formatives en el maneig de desfibril·ladors i reanimació cardiopulmonar (RCP). Un pla de formació impulsat des de la Regidoria de Sanitat de l’Ajuntament de Xàtiva per tal que el personal que treballa en les instal·lacions municipals obtinga els coneixements suficients per a utilitzar de manera adequada aquestos dispositius en cas d’emergència. En total, 54 treballadors municipals, entre ells 9 policies locals, rebran aquestos cursos. 

Actualment, Xàtiva compta amb 13 desfibril·ladors ubicats en diferents dependències municipals i vehicles de policia. Concretament es troben instal·lats al pavelló Francisco Ballester, al pavelló de Volei, al camp de futbol Paquito Coloma, camp de futbol Murta, al poliesportiu municipal de Les Pereres, a la Casa de Cultura, al Castell de Xàtiva, als museus de l’Almodí i de la Casa de l’Ensenyança, a les dependències de Protecció Civil, a l’EPA Francesc Bosch i Morata, a l’Ajuntament i en un cotxe patrulla de la Policia Local.

El regidor de Sanitat, José Vicente Benavent, considera com a prioritària aquesta actuació i ha afirmat que, resulta imprescindible que el personal que a diari presta servei en els edificis oficials tinga una formació suficient, en matèria de reanimació cardiopulmonar (RCP) i sàpiga com reaccionar davant una contingència d’aquest tipus. El regidor ha explicat també que els desfibril·ladors són uns dispositius que tenen una certa complexitat en el seu ús. Per això és tan important que l’Ajuntament compte amb personal, suficientment preparat, per a actuar en cas de necessitat.

El regidor de Sanitat també ha assegurat que ja està iniciat l’expedient de les actuacions preparatòries per a l’adquisició de 15 nous desfibril·ladors, 11 d’ubicació fixa i 4 portàtils, així com la seua instal·lació en dependències municipals i el seu manteniment periòdic.

Els punts que es pretén dotar amb desfibril·ladors són la biblioteca municipal, la planta baixa de la Casa de la Ciutat, el Centre Social de Majors i la Llar de Jubilats, el Gran Teatre, el Centre Cultural, la Casa de la Joventut, la Casa de les Dones, el Conservatori Lluís Milà, el Punt Social La Placeta i el JOC. També es va a contractar l’adquisició de 4 desfibril·ladors portàtils per als vehicles de la Policia Local de Xàtiva.