Dos ors, dues plates i dos bronzes per als esportistes xativins al Top TTR sénior i absolut

Dissabte passat 13 de gener es va disputar en el Pavelló Jaime Alegre de la localitat d’Énguera la 2a Jornada autonòmica dels “Jocs Esportius de la Comunitat Valenciana” pertanyent a la categoria infantil, on van participar un total de 65 jugadors, nou d’ells esportistes del Club Bàdminton Xàtiva.

La jornada es va iniciar a les 9.30h del matí amb la disputa dels partits pertanyents a la prova d’individual, tant masculina com femenina, en aquesta els esportistes xativins van aconseguir un total de 37% de les victòries possibles. Posteriorment a partir de les 12.00h es va donar pas a les proves de dobles, on els jugadors del Club Bàdminton Xàtiva van obtenir millorar els percentatges, però quedant en tan sols el 44% de les victòries. Part d’aquests, percentatges són deguts a enfrontaments directes entre els jugadors xativins que en el cas de la prova de dobles van quedar enquadrats en els mateixos grups. Finalment, destacar a Martina Molina amb quatre victòries en quatre partits i a Feliu Terol amb tres.

En resum, una jornada en la qual els xativins han estat per davall dels seus percentatges habituals i que sobretot reflecteix la necessitat de continuar treballant i millorant en totes les àrees, especialment amb els esportistes que s’han iniciat els últims anys.

El C.B Xàtiva torna del Top TTR Absolut/Sènior amb 6 medalles

La jornada dominical va estar reservada per a la disputa del primer Top TTR de la temporada a la Comunitat Valenciana, concretament en terres alacantines on la localitat del Campello va ser l’encarregada d’acollir aquest esdeveniment que va reunir 88 esportistes provinents de diverses comunitats. Entre els inscrits huit esportistes del Club Bàdminton Xàtiva que van tornar a realitzar una gran actuació aconseguint uns destacats resultats. D’altra banda, unes molèsties musculars van ocasionar que Santiago Villanueva i Carlos Martínez no viatjaren finalment amb la resta dels companys.

A la categoria sènior, on en la prova d’individuals de la categoria C2, Juan Carlos Hintze es va penjar l’or després de véncer en totes les seues trobades sense cedir cap set, així mateix en la prova de dobles formant parella amb Maximino Hernández, del C.B Les Torres, van obtenir superar la fase de grups i les semifinals per a plantar-se en la final enfront de la parella formada per Jorge Catalá i Manuel Ángel Sierra, caps de sèrie número u del torneig. Final disputada i amb gran igualtat que va caure del costat de Juan Carlos i Maximino després de 37 minuts per 21-18 i 22-20, sumant un nou or.

Torn ara per a la categoria C1 on José Luis Llopis va obtenir la segona plaça després d’aconseguir la victòria en 2 de les tres trobades disputades, i va estar molt prop d’aconseguir l’or perquè el partit perdut enfront de Jorge Catalá va ser després d’una dura trobada de 55 minuts en el qual el xativí es va posar per davant en el marcador després d’adjudicar-se el primer set per un clar 11-21, i el més important va ser el domini que va mostrar, però el jugador del Sant Ferran de València va reaccionar en el segon set, que va ser de major igualtat, anotant-li’l per 21-17. El tercer set va ser d’igualtat fins al descans del primer set on Jorge va començar a engrandir les diferències per a imposar-se per 21-14.

En la prova de dobles José Luis Llopis va formar parella amb Daniel Meseguer i van competir en la categoria B1-B2 on van obtenir una nova medalla de plata tas superar la fase de grup i enfrontar-se en semifinals a la parella formada per Diego Muñoz i Roberto Payá del C.B Villena als quals van superar per 21-6 i 21-17. D’aquesta manera es van plantar en la final on els esperaven Victor Buades i Toni Martínez que es van imposar per 21-11 i 21-18.

Tanquem la categoria sènior amb la quarta plaça de Daniel Meseguer en la prova d’individual B1 on continua guanyant experiència en el joc.

A la categoria absoluta on el Club Bàdminton Xàtiva va participar amb tres esportistes, dos de categoria Sub-23 i un Sub-19 amb una actuació destacada de tots ells.

Iniciem el repàs per la prova d’individual femení on l’esportista Andrea Orquín supere la fase de grup i va accedir a la fase final, on es va creuar en semifinals amb la jugadora Gemma Tejedor. Totes dues esportistes van oferir una gran trobada al llarg de 44 minuts en els quals la jugadora del Sant Ferran s’anotava el primer set per 21-16 després de gestionar l’avantatge de 4 punts obtinguda en els primers compassos del partit. El segon set la xativina va estar molt atenta perquè no tornara a ocórrer i va aconseguir portar a fins als últims ral·lis la igualtat, mostrant-se més resolutiva i consistent per a anotar-se el segon set per 22-24. D’aquesta manera es va arribar al tercer i definitiu set, on la igualtat es va mantindre fins passat l’equador, a partir d’on Gemma va augmentar el ritme per a tancar el set i partit per 21-15. Un bronze i un grapat de punts per a la jugadora Sub-19 del C.B Xàtiva.

En l’apartat masculí David Polop va aconseguir la primera plaça del seu grup després d’imposar-se en els tres partits sense cedir cap set, accedint d’aquesta manera a la ronda eliminatòria on en huitens de final supere a Carlos Desco per 21-11 i 21-9, arribant a les habitacions on es va creuar amb el jugador Akis Leo Thomas, contra el qual va ser capaç de mantindre el joc en moltes fases de la trobada, però el luxemburgués s’imposava finalment per 21-12 i 21-15 apesarat al xativí en quarts de final.

En la prova de dobles mixt Vicent Molina i Andrea Orquín van superar una complicada primera fase de grup obtenint la primera plaça del grup després de tres trobades complicades. Ja en la fase eliminatòria, l’encreuament de semifinals els enfrontà a la parella del C.B Albacete formada per Mario Serrano i Lluïa Barber que després de 43 minuts i tres sets van obtenir imposar-se als xativins per 21-17,15-21 i 21-13. En un partit on els xativins no van estar tan fins com en la fase de grup i els passe factura en el primer set on es van escapar ral·lis decisius, no obstant això, la sort va canviar i en el segon set les coses van ser a millor i van obtenir igualar el marcador. Per desgràcia, en el tercer set un mal inici els va llastrar impedint la remuntada i el passe a la final. Un bronze que fa gust de poc després de la gran fase de grup enfront de parelles importants.

Tanquem la crònica amb la prova de dobles masculí on David Polop i Vicent Molina van obtenir superar la fase de grups com a primers del grup C. Ja en la següent fase es van enfrontar en quants de final enfront de la parella formada per Albert Ivars i Ginés Vallés en un partit que els xativins no van aconseguir controlar per a portar la iniciativa del joc i on es van mostrar massa defensius perdent finalment per 21-12 i 21-16.