El Secretari Autonòmic de Turisme Francesc Colomer ha visitat Xàtiva per fer entrega d’aquests reconeixements

L’Ajuntament de Xàtiva va albergar ahir dimarts l’acte de lliurament dels distintius del Sistema de Qualitat Turística SICTED a empresaris i entitats de Xàtiva, en el qual van estar presents el secretari Autonòmic de Turisme Francesc Colomer, l’alcalde Roger Cerdà i la regidora de Turisme Raquel Caballero.

Hi ha un total de 16 empreses que van arreplegar distinció, huit d’elles de nova incorporació en 2021, i també altres onze empreses de 2020 que van arreplegar ahir també el diploma ja que el passat any no es va poder celebrar l’acte.

El secretari Autonòmic de Turisme, Francesc Colomer va explicar que “aquest programa ens permet visualitzar el que és una victòria d’equip. Si una ciutat vol ser turística ha de comptar amb les aliances dels subsectors turístics del seu municipi. És un compromís de llarg recorregut però necessari, que ens permet visualitzar què és el món del turisme. La cosa pública és important, però ho és més encara la complicitat i la participació del sector privat”.

Colomer va afegir que “aquest és un camí de constància que ens vacuna contra l’espontaneïtat i la manca de planificació. Aquestes empreses representen la millor actitud per superar els grans mals del turisme com són la falta de professionalització.

Les empreses i establiments reconeguts aquest any 2021 són A més A més Serveis, D’Turisme-Guia Turístic, Hotel i restaurant Montsant, La Heladería del Mercat, la Talaia del Castell, Las Coles Apartments, Love Xàtiva Tours, Mel i Salut, Public Lounge Mercat, Tiaki Viajes, Xococap, Casa de Cáliz, La Moma Apartments, El Túnel Tapas i la Maga Rooms.

D’altra banda, els reconeixements de 2020 són els de la Casa de l’Ensenyança, L’Almodí, Hotel Vernisa, Gómez Rooms, Casa Aldomar, Bienvenidos Rooms, Sirope, Policía Local, Castell de Xàtiva, Tourist Info Xàtiva i El Poblet.

L’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà, adreçant-se a les empreses distingides va declarar que “mantenir-se al SICTED en època de pandèmia ha sigut un esforç doble, perquè a banda de pensar en la viabilitat del negoci també heu hagut de pensar en mantenir el compromís de qualitat que havíeu assumit amb la ciutat” i va afegir que “les expectatives del sector són molt positives i la situació sanitària avança a bon ritme, el que farà que els pròxims mesos i anys siguen de creixement. Des de les administracions públiques apostarem per la consecució de projectes europeus que vinguen amb finançament per a aquest sector”.

Per la seua part, la regidora de Turisme Raquel Caballero va donar l’enhorabona als nous integrants agraint el seu esforç en un moment tan difícil.

Cal remarcar que els projectes del darrer any en els quals han col·laborat van des de la segona edició de les activitats turístiques i culturals durant la tardor, la Fira Borja, que també tindrà continuïtat aquest any, o el punt d’informació de la Caravana a l’Espanyoleto durant els caps de setmana. En 2020, a causa de les restriccions i limitacions a causa de la pandèmia, tan sols es van poder fer activitats durant la tardor i vídeos promocionals com ara la sèrie de cinc audiovisuals «Un tast de Museus» o el de promoció d’allotjaments turístics «Somia amb Xàtiva».