Una setmana de formació que es tanca amb grans resultats en l’apartat competitiu.

La setmana passada va ser molt intensa per a l’esportista Selenia Pla, del Club Bàdminton Xàtiva que es va desplaçar fins a la localitat de Toledo per a participar, en les Jornades d’Integració i Parabádminton que es van desenvolupar des de el 25 de juliol i fins al diumenge 31. Les sessions d’entrenament van abastar tant aspectes tècnics com de caràcter tàctic i també van comptar amb la presència en una de les jornades del grup d’entrenadors que es trobaven a Madrid realitzant el Curs d’Entrenador Nacional de Nivell II.

També Durant la setmana la tècnica MªJosé Mompó va assistir a la Formació en Parabádminton, Classificació i Inclusió, que es va realitzar de manera paral·lela a la formació dels esportistes. Segon any consecutiu en el qual la jugadora i tècnic del C.B Xàtiva participa en aquesta formació per a ampliar i aprofundir en la modalitat de parabádminton.

La setmana es va tancar amb la disputa de la disputa de la 3a prova Circuit Nacional Parabádminton, que es va celebrar en la localitat de Toledo, concretament en el Poliesportiu Hospital Nacional de Paraplègics i que va comptar amb la participació de 19 esportistes.

L’esportista xativina Selenia Pla va participar en les tres proves, Individual femení, dobles mixt i inclusiu.

A la prova d’individual femení la final es va disputar entre la jugadora xativina i la granadina Cristina Sánchez De Lechina en una trobada molt disputada com ho va reflectir els 38 minuts de duració i que va ser per a l’andalusa. Aquesta es va anotar un igualadisim primer set per 21-18 i a pesar de l’esforç de Selenia en el segon set no va poder imposar el seu joc i va cedir per 21-12. Plata per a la xativina.

Millor van ser les coses en la modalitat de dobles mixtos on la xativina va formar parella amb el jugador del C.B Asturs Pablo Serrano i que es van enfrontar en la final a la parella andalusa formada per Iván Segura i Cristina Sánchez De Lechina als quals es van imposar per un doble 21-7 per a ara si fer-se amb la medalla d’or.

La competició es va tancar amb la competició inclusiva on Selenia va formar parella amb Miguel Ángel Polo del C.B Drop Toledo. Van quedar enquadrats en el grup B on van aconseguir la primera plaça després de derrotar a les tres parelles restants. Aquesta primera plaça els va portar fins al quadre final on en semifinals van tindre una dura trobada enfront de la parella formada per Jorge López i David Serrano que es va decidir per un ajustat marcador de 21-19 i 22-20 després de 37 minuts per a accedir d’aquesta manera a la final. El partit decisiu els va enfrontar a la dupla José Luis Pliego i Iván Segura, un partit que malgrat el que mostra el marcador va ser molt renyit perquè es va anar fins als 49 minuts amb ral·lis llargs i emocionants. Finalment Selenia i Miguel Ángel es feien amb l’or després d’imposar-se per 21-16 i 21-18.