Xàtiva tramitarà la declaració d'11 nous bens de rellevància localA més, insta a estabilitzar el Palau Sanç d'Alboi
foto Xàtiva tramitarà la declaració d'11 nous bens de rellevància local

Dilluns passat es va celebrar una nova reunió de la Comissió Mixta de Patrimoni de l'Ajuntament de Xàtiva en la que s'aprovaren tota una sèrie d'actuacions municipals, com ara les obres de restauració de la cúpula de la capella del cementeri, el projecte per a la construcció del centre social del barri de Sant Pere al pati del col·legi públic Attilio Bruschetti i unes obres d'urgència a la Casa de la Joventut, consistents en el reforç d'una part del sostre i una paret mitgera per evitar filtracions d'aigua.

A més a més, el president de la comissió, el regidor de Patrimoni Jordi Estellés, aprofità per informar als membres de les actuacions de l'Ajuntament en el cas del Palau Sanç d'Alboi. Concretament, Estellés va informar que el passat 2 de febrer, l'Ajuntament va cursar ordre d'execució a les propietàries perquè en el termini màxim i improrrogable d'un mes procedisquen a consolidar i estabilitzar estructuralment tot l'immoble per garantir la seua conservació. L'ordre inclou la reparació de la coberta de l'edifici. A més, l'Ajuntament ha ordenat que en el termini màxim de dos mesos es presente un projecte d'obres de reparació de l'immoble, en el qual es done solució definitiva a totes les deficiències constructives que puguen provocar deterioraments per garantir així una conservació adequada de l'immoble i es reposen els elements danyats, especialment el tram d'escala que s'ha desplomat.

Finalment, s'anuncià que se sotmetrà a la consideració de la Comissió de Foment la futura declaració d'11 immobles com a bens de rellevància local (BRL), amb l'objectiu de protegir espais i immobles que són una mostra destacada del patrimoni de la ciutat.

Entre els bens immobles en procés de ser declarats bens de rellevància local destaca: Antiga estació de ferrocarril; Licorera Arturo; Pons al carrer Reina; Paperera Sant Jordi; Casa de la Llum en l'Estret de les Aigües; Casa Juesas; Finca del Puig; Casa Blanca; Casa de la Font Quintana; Casa Palau dels Sanç de Sorió, al carrer Montcada, 20; Casa Palau dels Sanç d'Alboi, al carrer Montcada, 9; Casa Palau dels Ferriol, senyors d'Estubeny, dels Llaudes i de Guardamino al carrer Corretgeria núm. 7.
Xtradio Emisora Local ┬Ě C / Ab├║ Masaifa n┬║ 8, piso 9┬║, pta. 26 ┬Ě 46800 X├átiva (Valencia) ┬Ě Tel. 96 050 12 20 ┬Ě Nota legal