Xàtiva llança la campanya 'Controla en falles: si te'n passes t'ho perds'



A la roda de premsa també es va presentar el dispositiu especial de policia que es ficarà en marxa a partir demà
foto Xàtiva llança la campanya 'Controla en falles: si te'n passes t'ho perds'

La regidora de Sanitat, Cristina Suñer, en col-laboració amb l'ONG Controla Club representada pel seu director Juan Barcala, ha presentat les activitats d'esta campanya d'informació i conscienciació les quals tindran lloc el 16 i 17 de març, dos dels dies centrals de les festes falleres. Estos dies un grup de mediadors socials de l'ONG recorrerà els principals espais festius del municipi oferint informació a la població més jove i resolent tota mena de dubtes dirigits a reduir els riscos del consum de drogues en el context de les festes populars.

Com ha assenyalat Suñer "el principal objectiu de la campanya és fomentar les conductes responsables i moderades en relació als consums abusius d'alcohol i de tota mena de drogues durant les Falles. En este sentit hem establert dos accions: d'una banda la informació i promoció entre els joves de conductes responsables i, de l'altra, la sanció als locals que venguen alcohol a menors ".

Esta inicativa també persegueix evitar les conductes de risc associades com l'ús de la pólvora, els vehicles o les conductes sexuals.

A la roda de premsa també s'ha presentat el dispositiu especial per a Falles. La regidora de Seguretat Ciutadana, Mariola Sanchis, ha assenyalat que “hem afrontat el disseny del dispositiu especial com un repte que any rere any tractem d'assumir i superar per garantir la seguretat de tots els xativins i  garantir que la festa transcórrega amb la màxima harmonia i tranquil-litat possible”.

L'operatiu de policia començarà a posar-se en marxa demà dissabte 11 de març per realitzar els treballs previs de senyalització. A partir del dia 15 treballarà pràcticament tota la plantilla per reforçar cada torn amb 5 ó 6 persones. Es prestarà especial atenció a la coordinació d'aquells actes que reuneixen major afluència de gent, com són el lliurament de premis, la visita als monuments fallers, l'ofrena de flors, les “mascletaes” i la nit de la cremà. Esta nit treballaran 14 agents, més de 20 bombers del Consorci Provincial i d'Almansa.

D'altra banda, Sanchis també va advertir de que els casals fallers hauran d'estar completament tancats, com a molt tard, a les tres de la matinada. Fet, que de no cumplir-se, serà sancionat.

Des de l'àrea de neteja també s'ha preparat un dispositiu especial amb gran part dels esforços dedicats a la Nit de la Cremà. La regidora responsable, Pilar Gimeno, ho assegurava així, ahir, al nostre magazine.
Xtradio Emisora Local · C / AbĂș Masaifa nÂș 8, piso 9Âș, pta. 26 · 46800 XĂ tiva (Valencia) · Tel. 96 050 12 20 · Nota legal