Xàtiva es prepara per a pagar mig milió d'euros per sentències de l'etapa RusEl plenari del proper dissabte comptarà, entre els seus punts de l'ordre del dia, l'aprovació d'una modificació del pressupost de 2018 per tal d'afrontar el pagament de sentències en contra de l'Ajuntament heretades de l'anterior legislatura.
foto Xàtiva es prepara per a pagar mig milió d'euros per sentències de l'etapa Rus

En concret, la modificació del pressupost suposa la incorporació d'una quantitat de 449.165 euros provinents del romanent de tresoreria per tal de pagar 354.978,58 euros a Acciona Infraestructuras, S.A. per sobrecostos de la Ciutat de l'Esport i 94.186,42 euros a Caixabank per la resolució de la concessió del pàrquing de la Bassa a Llanera S.L.

El regidor d'Hisenda, Ignacio Reig ha qualificat aquest assumpte com “problemes heretats de la legislatura anterior”.

Però no tot són males notícies. Com es va informar el passat mes de juliol, la sala 3 del Jutjat contenciós administratiu de València donava la raó a l'Ajuntament de Xàtiva. De resultes, la ciutat obté així un nou aparcament públic per 94.186,42 €. Cal recordar que la pretensió de Caixabanc era obtenir el pagament de 1'6 milions d'euros en concepte d'indemnització per la construcció de l'aparcament. El 30 de setembre de 2016, l'administració concursal de la societat Llanera S.L. va anunciar el tancament d'aquest pàrquing, que l'empresa va construir i venia explotant des de setembre de 2004. En novembre de 2016, la Junta de Govern va aprovar l'inici d'expedient per a la resolució i liquidació del contracte de concessió de la gestió de l'aparcament subterrani de la plaça de la Bassa. La construcció d'aquesta infraestructura no va estar exempta de polèmica, ja que l'obra es va ampliar de 2 a 3 plantes, amb el sobrecost corresponent i sense licitar de nou l'obra inicial, adjudicada a Llanera en els temps en que la sintonia amb l'equip de govern d'Alfonso Rus era total.
Xtradio Emisora Local · C / AbĂș Masaifa nÂș 8, piso 9Âș, pta. 26 · 46800 XĂ tiva (Valencia) · Tel. 96 050 12 20 · Nota legal