Xàtiva crearà un centre de formació en l'antic escorxador en col·laboració amb el Consorci de BombersL'actuació de reforma en l'edifici es durà a terme mitjançant un taller d'ocupació
foto Xàtiva crearà un centre de formació en l'antic escorxador en col·laboració amb el Consorci de Bombers

Després d'anys d'abandonament, concretament des de 2010, l'edifici de l'escorxador troba una eixida per a recuperar un ús públic. L'Ajuntament de Xàtiva i el Consorci Provincial de Bombers estan en negociacions per a que aquest edifici albergue en un futur no massa llunyà un centre de formació de bombers que donaria servei a tota la província de València. L'actuació de reforma de l'edifici per adequar-lo a aquest nou ús es durà a terme mitjançant un taller d'ocupació anomenat "L'escorxador viu", que sol·licitarà la Mancomunitat La Costera-Canal, a petició de l'Ajuntament.

L'alcalde Roger Cerdà creu que "és una magnífica oportunitat per albergar un nou servei a la ciutat. Un centre d'aquestes característiques seria un important focus d'activitat que mouria moltes visites. A més, resoldríem la utilització d'un edifici municipal que està deteriorant-se com a conseqüència de la falta d'ús".

Per la seua banda, Miquel Lorente, regidor de l'àrea que impulsa el taller d'ocupació,  afirma que "anem a fer tot el possible perquè ens concedisquen el taller d'ocupació. Amb ell crearem 30 llocs de treball durant un any per a persones desocupades, mitjançant un sistema mixt d'ocupació i formació, amb el qual recuperarem l'edifici de l'antic escorxador".

Finalment, el president del Consorci Provincial de Bombers de València, Josep Bort, ha assenyalat que “poder crear un nou centre de formació de bombers per al Consorci, a les comarques valencianes, és una gran oportunitat que hem d'aprofitar”.
Xtradio Emisora Local · C / AbĂș Masaifa nÂș 8, piso 9Âș, pta. 26 · 46800 XĂ tiva (Valencia) · Tel. 96 050 12 20 · Nota legal