Xàtiva convocarà oposicions per cobrir 57 places ocupades de manera temporalActualment, el 59% dels llocs de treball de l'Ajuntament de Xàtiva estan ocupats de manera temporal o interina
foto Xàtiva convocarà oposicions per cobrir 57 places ocupades de manera temporal

En el matí d'ahir es va donar a conèixer en la Mesa General de Negociació Conjunta, a la qual assisteixen els representants sindicals dels treballadors, la proposta d'Oferta d'Ocupació Pública extraordinària (OOP Extraordinària) de l'Ajuntament de Xàtiva.

Aquesta és la primera vegada que l'Ajuntament de Xàtiva inicia un procés de regularització de llocs de treball temporal. Es tracta de 57 places ocupades sense haver seguit cap procés com ara un oposició.

Actualment, el 59% dels llocs de treball de l'Ajuntament de Xàtiva estan ocupats de manera temporal o interina. Aquesta circumstància provoca que un nombre important de la plantilla no puga realitzar determinades tasques limitades per llei a personal funcionari.

La regularització de places es farà mitjançant processos selectius que, d'acord amb el marc jurídic, seran de concurrència competitiva, és a dir concurs-oposició, i es faran en 4 fases.

Per la seua banda, el regidor d'Hisenda, Nacho Reig, va explicar que el pressupost per a 2018 comptarà amb una partida d'entre 50.000 i 100.000 euros per a indemnitzar als treballadors que no consoliden la seua plaça. A més, va tornar a insistir en que no es tracta d'un fet polític, sinó de modernització.

Per últim, el primer tinent d'alcalde, Miquel Lorente, va assegurar que ha sigut un procés dialogat sinònim de justícia i estabilitat.
Xtradio Emisora Local · C / AbĂș Masaifa nÂș 8, piso 9Âș, pta. 26 · 46800 XĂ tiva (Valencia) · Tel. 96 050 12 20 · Nota legal