Xàtiva arranca la Setmana de la Mobilitat 2018El primer tinent d'alcalde de Xàtiva, i regidor de mobilitat, Miquel Lorente, ha presentat l'agenda d'actes que promou l'Ajuntament de Xàtiva per a la setmana de la mobilitat 2018, que es celebrarà del 16 al 22 de setembre.
foto Xàtiva arranca la Setmana de la Mobilitat 2018

Dintre del procés participatiu amb el que s'ha organitzat, els membres de la Mesa de la Mobilitat han seleccionat cinc activitats d'entre les tretze que han proposat les diferents entitats que formen part de la Mesa. D'altra banda, des de la comunitat educativa s'han volgut sumar a l'organització de la Setmana amb una «bicicletada», així com l'associació de veïns del Raval amb una xerrada informativa sobre la Mobilitat en la ciutat.

Durant tot el matí del dilluns 17 de setembre es durà a terme el Servici de bus urbà gratuït a l'hospital, per incentivar els beneficis de l'ús del transport públic, mentre que del 18 al 21 hi hauran jocs infantils al Carrer Azorín (Barri del Carme). Per al dimarts 18 de setembre, hi ha organitzada una activitat dirigida als més menuts de la casa, amb els Carrers Oberts als jocs, on hi haurà activitats programades durant tot el dia, al Carrer Azorín.

El dimecres 19 es realitzarà l'activitat del Laberint de la Ciutat, que consisteix en un concurs de fotografies per a tots el públics sobre mobiliari urbà mal situat, que cal reubicar, com també les dificultats dels desplaçaments que apareixen a conseqüència de les barreres arquitectòniques que ens puguem trobar diàriament. Hi haurà tres premis per a les millors fotografies presentades.

El dijous 20 de matí, s'organitzarà la «Bicicletada Escolar», on participaran els alumnes de 5è i 6è de primària dels diferents centres educatius de la ciutat, i que consisteix en un recorregut per un circuit urbà que començarà a les 10 del matí.

Finalment, el divendres 21 de setembre, hi ha organitzada l'activitat de Discapamirada, en la qual s'exposaran les fotografies presentades en l'activitat del laberint de la ciutat, a L'Albereda Jaume I. Ja per la vesprada, a les 19 hores, hi haurà una xerrada a l'Associació de veïns del Barri del Raval. Després, a les 20:30h al carrer Ventura Pascual (C.P Martinez Bellver), es farà un sorteig d'una Bicicleta elèctrica entre els posseidors de la Targeta urbana. Per acabar hi haurà sopar d'entrepà i la projecció de la pel·lícula «La Bicicleta Verde».
Xtradio Emisora Local · C / AbĂș Masaifa nÂș 8, piso 9Âș, pta. 26 · 46800 XĂ tiva (Valencia) · Tel. 96 050 12 20 · Nota legal