Un joguet de ceràmica islàmica conservat a l'Almodí serà exposat a ValènciaUna de les peces més curioses de les que conformen les col·leccions del Museu d'Arqueologia de l'Almodí viatjarà a València per ser exposada temporalment al Museu d'Història de València. Es tracta d'un recipient zoomorf de ceràmica amb decoració pintada en roig, procedent de les excavacions practicades en 1993, sota la direcció de l'arqueòleg xativí Enrique Gandía, en un solar de la part nord del Camí la Bola.
foto Un joguet de ceràmica islàmica conservat a l'Almodí serà exposat a València

El context arqueològic en que va aparèixer la situa cronològicament en el període medieval islàmic, al voltant del segle XIII. La peça, que molt probablement és un joguet de l'època, ha estat restaurada recentment i presenta un bon estat de conservació. Actualment es troba emmagatzemada pendent de passar a formar part de la mostra permanent de les col·leccions arqueològiques en l'Almodí.

Aquesta peça ceràmica formarà part de l'exposició “La ceràmica islàmica a la ciutat de València: 35 anys d'arqueologia urbana”. La mostra s'exhibirà al Museu d'Història de València a partir de mitjan novembre i serà una excel·lent oportunitat per conèixer millor la cultura material de les etapes prèvies a la conquesta de Jaume I.
Xtradio Emisora Local ┬Ě C / Ab├║ Masaifa n┬║ 8, piso 9┬║, pta. 26 ┬Ě 46800 X├átiva (Valencia) ┬Ě Tel. 96 050 12 20 ┬Ě Nota legal