L'audiència provincial estima el recurs de l'Ajuntament de Xàtiva i eximeix de pagar a Agrícola XàtivaLa sentència amb data 22 de novembre de 2016 declarava nul·la la compra-venda de la parcel·la i condemnava a pagar a l'Ajuntament 380.000 euros
foto L'audiència provincial estima el recurs de l'Ajuntament de Xàtiva i eximeix de pagar a Agrícola Xàtiva

La secció setena de la Il·lustríssima Audiència Provincial de València ha emès sentència de 17 de maig i falla a favor de l'Ajuntament de Xàtiva en el conflicte per l'anul·lació d'una compra-venda d'una parcel·la situada en el Polígon Meses de Xàtiva amb la societat Agrícola Xàtiva,S. a.

La sentència estima totalment el recurs presentat per l'advocat de l'Ajuntament i revoca la sentència de 22 de novembre de 2016, que declarava nul·la la compra-venda realitzada i condemnava a l'Ajuntament a retornar a la societat prop de 380.000 euros per l'import pagat per la parcel·la en 2006 i els interessos des de llavors i imposició de costes.

La parcel·la va ser venuda en 2006 per l'Ajuntament de Xàtiva a una societat sense activitat coneguda i propietat de l'ex-soci d'Alfonso Rus, Luis Mollà. Només dues empreses van presentar ofertes a la venda de dues parcel·les municipals i cadascuna d'elles va eixir beneficiada amb una parcel·la municipal. En el seu dia estava previst instal·lar una gasolinera ja que la parcel·la se situa en un punt estratègic entre la carretera CV-645 i la CV-600, finalment el projecte es va malmetre per la necessitat de modificar els accessos a la mateixa.

Després de la caiguda general de preus del sòl, l'empresari va reclamar anys després un defecte en la qualificació del solar i va exigir la devolució de la parcel·la, les quantitats abonades i els interessos En primera instància el jutjat de Xàtiva va avalar les tesis de Luis Mollà i va condemnar a l'Ajuntament a pagar les quantitats abonades per la parcel·la més interessos. Amb posterioritat l'Ajuntament va recórrer aquesta sentència en l'Audiència Provincial, que ara li dóna la raó en tota la seua extensió.
Xtradio Emisora Local · C / AbĂș Masaifa nÂș 8, piso 9Âș, pta. 26 · 46800 XĂ tiva (Valencia) · Tel. 96 050 12 20 · Nota legal