L'Ajuntament de Lleida retorna la visita institucional amb motiu de l'agermanament amb XàtivaEntre altres temes, es va acordar la designació d'un tècnic municipal per seguir el protocol de col·laboració, així com establir reunions anuals entre regidors per avaluar les propostes esmentades en aquests acords
foto L'Ajuntament de Lleida retorna la visita institucional amb motiu de l'agermanament amb Xàtiva

Una nodrida representació de la Corporació Municipal de Lleida, encapçalada pel seu alcalde Àngel Ros, visitaren ahir Xàtiva, com a continuació dels actes d'agermanament entre ambdues ciutats que s'iniciaren a Lleida el passat 16 de desembre de 2016. En aquella ocasió, l'Ajuntament de Lleida i l'Ajuntament de Xàtiva signaren un protocol de col·laboració per a la promoció cultural, la recerca històrica, el turisme i la promoció econòmica.

Respecte als actes celebrats ahir, l'alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà, ha explicat que "partim d'elements comuns de la nostra història i el que busquem és un futur acompanyats en determinats àmbits que siguen profitosos per ambdues ciutats, en temes relacionats amb la fira, el turisme o la cultura".

Per la seua banda, Àngel Ros, alcalde de Lleida, ha declarat que "aquest agermanament està basat en una història comú, amb molts elements de relació que van des d'episodis tràgics de la nostra història, fins a altres en què factors d'educació i cultura compartida han estat símbols de períodes històrics".

La jornada es va iniciar amb una reunió de treball entre regidors dels dos ajuntaments, on es tractaren temes relacionats, sobretot, amb l'àmbit cultural. Com per exemple, propostes de possibles actuacions a la Fira de Setembre de Lleida per part d'entitats culturals de Xàtiva o col·laboracions en el marc dels premis de literatura.

Al llarg de la sessió de treball, es va acordar que ambdós ajuntaments designaran un tècnic municipal responsable del seguiment del protocol de col·laboració, així com d'establir una reunió anual de regidors per avaluar l'evolució de les distintes propostes que es posen en marxa en el marc de l'esmentat protocol.

Posteriorment, la comitiva es va desplaçar fins l'hospital reial, seu de la Mancomunitat la Costera-Canal que ha albergat l'acte institucional organitzat amb motiu de la visita oficial. L'alcalde Àngel Ros ha signat en el llibre d'honor de la ciutat. L'acte ha finalitzat amb una actuació del cantaor Pep Gimeno Botifarra.
Xtradio Emisora Local · C / AbĂș Masaifa nÂș 8, piso 9Âș, pta. 26 · 46800 XĂ tiva (Valencia) · Tel. 96 050 12 20 · Nota legal