La Costera es suma a les reivindicacions del Dia de la DonaEn el cas de Xàtiva, les concentracions començaran a les portes de l'Ajuntament a les 12:30 hores
foto La Costera es suma a les reivindicacions del Dia de la Dona

Hui 8 de març es celebra el Dia Internacional de la Dona, motiu pel qual, els diferents pobles de la comarca han volgut programar actes per tal de reivindicar la igualtat.

En tan sols uns minuts es celebraran diverses concentracions a les portes de l'Ajuntament. En el cas de Xàtiva sera a les 12:30h on li seguirà un dinar. Per la vesprada tundra lloc una manifestació que eixirà a les 19:00h des de la Casa de les Dones fins arribar a l'Ajuntament.

Precisament, la Mancomunitat de Municipis de la Costera-Canal subvencionarà autobusos per tal de que tota aquella persona interessada puga participar als actes reivindicatius que es celebren a Xàtiva.

La presidenta de l'entitat, Mª José Tortosa, ha explicat que “es tracta d'una iniciativa consensuada pels partits polític que formen part de la Mancomunitat amb la finalitat de visibilitzar la jornada del 8 de Març de manera unida possibilitant que gent de totes les edats puga participar a la manifestació que es celebrarà a Xàtiva”.

Així, l'autobús eixirà a les 17:00h des de la Font de la Figuera i anirà parant als pobles que hagen sol-licitat aquest servei.

En la Llosa de Ranes també tindrà lloc un dinar per a totes les associades a Tyrius a les 14:00 hores al Centre Cívic.

En l'Alcúdia de Crespins s'ha iniciati la jornada a les 10:30 hores amb la lectura del manifest al carrer 8 de març. Per la vesprada, a les 17,00 hores, es lliuraran els premis del I Concurs de Relat. Finalment, per concloure els actes organitzats la Sala Generalitat acollirà el divendres, a les 17.00 hores, un contacontes per a grans i menuts a càrrec d'Ameba Teatre.

D'altra banda, els alumnes de l'Institut de l'Alcúdia de Crespins  han participat en  tallers per reflexionar sobre la igualtat.     

De cara al cap de setmana... demà divendres es celebrarà una taula rodona al saló de plenaris de la Mancomunitat a les 19:30h I el Gran Teatre de Xàtiva acollirà dissabte a les 21:00h l'obra de teatre 'Abandónate mucho' de les XL per  conmemorar el dia internacional de la Dona. I en Moixent es celebrarà diumenge una marxa senderista -exclusivament per a dones, de totes les edats-. Al finalitzar es realitzarà una paella gegant a la Plaça Major.
Xtradio Emisora Local ┬Ě C / Ab├║ Masaifa n┬║ 8, piso 9┬║, pta. 26 ┬Ě 46800 X├átiva (Valencia) ┬Ě Tel. 96 050 12 20 ┬Ě Nota legal