La Casa de l'Ensenyança acull una nova exposició antològica del pintor Juan FrancésLa exposició fa un repàs per algunes de les pintures més destacades de l'artista
foto La Casa de l'Ensenyança acull una nova exposició antològica del pintor Juan Francés

La Casa de l'Ensenyança acull la una nova exposició antològica del pintor Juan Francés. El passat divendres es va inaugurar a la Casa de l'Ensenyança de Xàtiva l'exposició antològica dedicada a l'obra del pintor local Juan Francés, a la que van assistir l'alcalde de Xàtiva Roger Cerdà, el regidor de Cultura Jordi Estellés i Rosmary Bellod, viuda del pintor.
L'exposició, que és la II que es realitza i que rep el nom de «La interpretació colorista i onírica de Xàtiva i el seu entorn natural», fa un repàs a algunes de les pintures més destacades de l'artista, il·lustrant coneguts racons de la ciutat de Xàtiva i els seus voltants, amb la visió particular de Juan Francés.
Les primeres obres de l'artista mostren pintures figuratives de traç ferm i ràpid que delaten la seua primera filiació post-impressionista costumista que corria en els anys en que començà a dedicar-se a l'oli. Les obres corresponen a paisatges de l'horta de Xàtiva, cases de camp, places, l'Estació de tren, paisatges o vistes panoràmiques de la ciutat.
Per a l'alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà, exposicions com aquesta «serveixen per mantindre viva la memòria d'un dels grans pintors de la ciutat.». Cerdà va recordar que l'exposició que es va realitzar en 2017 «va ser molt visitada, perquè els Museus i els edificis emblemàtics com el Castell han augmentat notablement les seues visites ».
D'altra banda, el regidor de Cultura Jordi Estellés va destacar que «aquesta exposició és la segona edició del conveni entre la família del pintor i l'Ajuntament de Xàtiva, amb la intenció de projectar la ciutat culturalment. Les obres tenen una temàtica totalment diferent a la del passat any, i esperem que agrade. Els turistes i visitants de Xàtiva solen quedar-se meravellats amb el que troben sempre a la Casa de l'Ensenyança».
Estellés també va aprofitar aquesta inauguració per avançar que aquest any sí hi haurà premi de pintura Juan Francés, un guardó que es farà públic el proper dia 15 d'agost, durant la celebració de la Fira d'Agost.
Xtradio Emisora Local · C / AbĂș Masaifa nÂș 8, piso 9Âș, pta. 26 · 46800 XĂ tiva (Valencia) · Tel. 96 050 12 20 · Nota legal