El Partit Socialista ampliaria la seua victòria a Xàtiva segons l'enquesta del RiberaEl PSPV-PSOE podria pactar amb Xàtiva Unida o amb Ciutadans per a governar.
foto El Partit Socialista ampliaria la seua victòria a Xàtiva segons l'enquesta del Ribera

Així es després del treball fet pels alumnes del centre a través de 446 entrevistes personals i viàries a veïns i veïnes de Xàtiva de diferents segments d'edat i districtes.

El Partit Socialista es mantindria com a partit més votat i ampliaria la seua ventaja, passant de 7 a 9 regidors, amb el 38,5% dels vots, encara que segons apunten des del Josep de Ribera la diferència de vots de l'últim regidor assignat seria de tan sols 110 amb Xàtiva Unida. Precisament, el partit que lidera Miquel Lorente es mantindria en el 21,2% de percentatge de vot, però perdria un regidor, passant a 4.

Pel que respecta a la resta de partits, el Partit Popular també perdria un regidor, passant a 4, amb el 18,4% de vots, mentre que Compromís en perdria dos, passant a 1 amb el 7% dels vots. Ciutadans seria l'altre partit que experimentaria un ascens, passant d'1 a 3 regidors, amb el 13,4% de percentatge de vots.

Des de l'Institut Josep de Ribera han explicat que els resultats d'aquesta enquesta poden variar significativament, ja que encara es trobava en l'aire una possible entrada de VOX a l'espectre polític, que també es contempla en altre escenari on tindria representació municipal; així com la Plataforma Per Xàtiva que encapçala Empar Penadés després de l'escissió amb Compromís, que es va crear tan sols uns dies abans de realitzar l'enquesta al veïnat de Xàtiva.

Segons aquests resultats, cap partit aconseguiria una majoria absoluta, però el Partit Socialista podria escollir fer coalició amb Esquerra Unida o am Ciutadans, de cara al govern de la propera legislatura.

Xtradio Emisora Local · C / AbĂș Masaifa nÂș 8, piso 9Âș, pta. 26 · 46800 XĂ tiva (Valencia) · Tel. 96 050 12 20 · Nota legal