El Fons Valencià per la Solidaritat celebra 25 anys de cooperacióL'acte va servir per repassar la trajectòria històrica i el treball actual realitzat pel Fons Valencià per la Solidaritat
foto El Fons Valencià per la Solidaritat celebra 25 anys de cooperació

El Fons Valencià per la Solidaritat va celebrarahir dilluns un acte per commemorar un quart de segle de l'entitat, dedicada acontribuir al desenvolupament dels territoris del sud, a més de sensibilitzar ala societat valenciana de les problemàtiques que aquests pateixen. L'anticconvent de Sant Domènec de Xàtiva va ser l'escenari escollit per a lacelebració d'aquesta efemèride: 25 anys de cooperació ininterrompuda des del'esfera del municipalisme.

La cita va comptar amb la presència del presidentde la Generalitat, Ximo Puig, del de la Diputació de València, Jorge Rodríguez,el diputat de Medi Ambient, Josep Bort, i els també diputats Pablo Seguí iEvarist Aznar. Així mateix, es va comptar amb l'assistència del president deles Corts Valencianes, Enric Morera; el conseller de Transparència,Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, Manuel Alcaraz; junt aldirector general de Cooperació, Federico Buyolo. Així com diferents alcaldes ialcaldesses representants del centenar de consistoris que actualment es trobenintegrats al Fons Valencià per la Solidaritat; i els presidents de la desena demancomunitats que en són sòcies i es troben compromeses amb la cooperació aldesenvolupament dels territoris més necessitats.

La cerimònia, conduïda per l'actriu xativina NeusAlborch i amenitzada per Juanele i Som d'ací, va servir per repassar latrajectòria històrica i el treball actual realitzat pel Fons Valencià per laSolidaritat en països com Bolívia o l'Equador, entre d'altres. Així mateix, esprojectaren audiovisuals amb l'extracte d'una entrevista realitzada als quatreexpresidents de l'entitat. A més, es va comptar amb la presència de la tinent d'alcaldedel municipi equatorià d'Ibarra, Hilda Herrera, localitat amb la qual el FonsValencià per la Solidaritat porta a terme un projecte conjunt dirigit a dones ijoves per impulsar una escola municipal de Drets Humans.

Xtradio Emisora Local ┬Ě C / Ab├║ Masaifa n┬║ 8, piso 9┬║, pta. 26 ┬Ě 46800 X├átiva (Valencia) ┬Ě Tel. 96 050 12 20 ┬Ě Nota legal