Arranca l'esperada restauració dels Porxes del Mercat de XàtivaLa inversió, que inclou aquesta i altres actuacions dedicades al manteniment de la plaça, és de 80.000 euros
foto Arranca l'esperada restauració dels Porxes del Mercat de Xàtiva

Les obres, enmarcades al Pla Director Xàtiva Creix que suposaran la inversió d'aproximadament 56.000 euros, han començat pels porxes que recauen al carrer Vallés. Els treballs s'interrompran dimarts i divendres per a no alterar les activitats del mercat tradicional.
La restauració dels porxes del Mercat està duent-se a terme amb recursos propis de l'Ajuntament. El primer pas consisteix en picar les columnes i els pilars per eliminar afegits i recreixements, recuperar la pedra i retornar els porxes al seu aspecte original.

Per aconseguir aquestos objectius, el projecte contempla la restauració de les columnes centrant-se en la seua neteja, en l'eliminació d'afegits impropis i en l'estabilització i consolidació de la pedra. A més de la restauració de les columnes, el projecte inclou el revestiment amb pintura de l'arcada que descansa sobre les columnes, fins a l'altura del primer forjat i també la renovació de la pintura en la cara interior del forjat de biguetes que cobreix l'espai porticat. Les millores que comporta l'actuació també inclouen la substitució de la il·luminació dels arcs i el soterrament de dos trams de les línies d'enllumenat públic.

La restauració dels porxes, sumades a altres actuacions de manteniment dutes a terme en la plaça, sumen una inversió d'al voltant 80.000 euros corresponents al pressupost de 2017.

A més, el regidor de Cultura i Patrimoni, Jordi Estellés, ha anunciat que en breu es reunirà amb veïns i comerciants de la zona per detallar la inversió d'altres 70.000 euros addicionals en una segona fase de millora d'aquesta plaça, corresponents al pressupost de 2018.
Xtradio Emisora Local ┬Ě C / Ab├║ Masaifa n┬║ 8, piso 9┬║, pta. 26 ┬Ě 46800 X├átiva (Valencia) ┬Ě Tel. 96 050 12 20 ┬Ě Nota legal